Energiehub Midden Groningen krijgt steeds meer vorm

Al een tijdje zijn we vanuit de fractie van de BBP bezig met het op poten zetten van een energie hub in Midden Groningen.
Het idee hiervoor is ontstaan vanuit de vraag van het bedrijfsleven van Midden Groningen voor oplossingen in de energietransitie. Als gemeente zijn we natuurlijk al jaren energieleverancier voor de rest van Nederland. Dit eerst met turf, daarna met gas en nu met zon en wind energie. Dit alles zonder dat we er zelf echt beter van geworden zijn.
Het idee is om samen met onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheid op te trekken om nieuwe innovatie mbt de energietransitie te bedenken en te ontwikkelen. Niet alleen hopen we hiermee te bereiken dat er nieuwe innovaties komen in de energietransitie maar dat we ook hoger onderwijs naar Midden Groningen halen. We willen studenten en scholieren de kans geven zich in onze gemeente te ontplooien maar ze natuurlijk ook hier te houden zodat ze hun bijdrage kunnen leveren aan onze geweldige gemeente.
Omdat we graag samenwerken hebben we de fracties van Gemeente Belangen en D66 bereid gevonden samen met ons op te trekken in deze HUB. Zowel de inbreng van Jan Buurke als van Toine Fennis wordt enorm gewaardeerd.
Het plan ligt nu bij de ambtenaren van de afdeling energietransitie en duurzaamheid. Samen kunnen we hier een succes van maken!

Geplaatst in Niet gecategoriseerd.