Zoutwinning en de gevolgen voor Midden Groningen

Op initiatief van de BBP Midden Groningen en gesteund door de fracties van gemeente Belangen en VVD is er een bijeenkomst in de maak waarin het SODM gevraagd is toelichting te geven op de gevolgen van zoutwinning en eventuele andere aardmetalen in onze gemeente en direct naast de gemeente Midden Groningen.
Uit onderzoek is gebreken dat er een behoorlijke bodem daling op treed door de winning van o.a magnesium. De BBP heeft met allerlei partijen contact gehad over de magnesium winning (stichting stop zoutwinning, Nedmag, NOM, waterschap Hunze en AA, en de eigen organisatie). De resultaten van deze gesprekken zijn behoorlijk verontrustend.
Zoals het nu lijkt zal deze bijeenkomst voor raads en commissieleden op 20 oktober plaatsvinden. In eerste instantie had het SODM ook toegezegd Economische Zaken hierbij te betrekken. Echter door de val van het kabinet heeft deze partij zijn toezegging te komen in getrokken. De BBP vindt dit een rare gang van zaken aangezien het probleem voor Midden Groningen er niet minder op wordt met welk kabinet dan ook.

Geplaatst in Niet gecategoriseerd.